NORDIC SKATING

NORDIC SKATING MET SKIKES

Achter het begrip “nordic skating” gaat een nieuwe, gezonde en interessante sport schuil, die een variant van inline-skating resp. het langlaufen is. Het grote voordeel van de skike is de onafhankelijkheid van het weer en de ondergrond, evenals de veiligheid. Het verloop van de beweging is vergelijkbaar met de skatingtechniek van het langlaufen en behoort hiermee in alle opzichten tot de gezondste en effectiefste sporten. Afhankelijk van de bewuste inzet van de stokken bereiken we een spierbelasting tot negentig procent. Niet alleen het bovenlichaam en de beenspieren worden versterkt – er worden ook vele calorieën (tot 950 Kcl / 3977 kj per uur) verbruikt: fatburn met pretfactor. Door training in weer en wind verbeteren we ons immuunsysteem.

Nordic skating met skikes is zeer veilig! Vallen is door zeer effectieve remmen en een lange afstand tussen de wielen bijna onmogelijk. Luchtbanden zorgen voor schokvrij trainen. Een stevige sportschoen (geen joggingschoen!) of een lichte wandelschoen geeft steun en maakt beter bewegen mogelijk. Het speciale van het Willinger Nordic skating parcours voor skikes is de integreerde skatebaan van het biathlon-stadion, die een langlaufprofiel biedt. Trainen is door de verlichting ook `s avonds en in de herfst- en wintermaanden mogelijk.

Veelzijdigheid
Nordic skating kan op bijna iedere ondergrond gedaan worden: op vaste natuurgrond en ook op kasseien, stroeve bosgrond of asfalt.

Info
Huur van een uitrusting en gebruik van de Willinger skatebaan is alleen mogelijk op vertoon van een deelnamebewijs aan een beginnerscursus.

Cursussen, lestijden, aantal deelnemers, kosten, trefpunt
Maandag 16.00 tot 17.30 uur
Woensdag 16.00 tot 17.30 uur
Zondag 09.30 uur tot 11.30 uur
Tenminste twee, maximaal acht deelnemers. Privéles, training buiten de openingstijden en grotere groepen op afspraak met skike Point Formotion.

1,5 uur les, uitrusting (skike, stokken, helm) EUR 25,- per persoon. Deelnemers met een geldige Sauerland Card krijgen EUR 2,- korting. De deelnemers zijn niet tegen ongevallen verzekerd en de deelname is geheel op eigen risico. Trefpunt is bij de bushalte op de Stryckparkeerplaats, direct aan de B251 tussen Willingen en Usseln.

Boeken en meer informatie
skike Point Formotion
Herr Uwe Börger
skike Trainer/Personal Trainer
In der Bärmecke 3
34508 Willingen (Upland)
Telefon: +49 (0)5632-69577
Mobil: +49 (0)170-2413791