Mountainbike

WILLINGEN: HET MOUNTAINBIKE CENTRUM IN HET SAUERLAND

In de Willinger-Bike wereld beleeft u het gehele spectrum van het mountainbiken. Of u met gemoedelijke familieroutes met overzichtelijke afstanden de buurt verkent, zich conditioneel op lange ronden door het Sauerland begeeft  of de uitdaging van technische trails zoekt – in Willingen en omgeving heeft u alle mogelijkheden. Talrijke afwisselende routes lopen door Sauerland en Upland met de heuvels en bergen, over open hoogvlaktes en door diepe bossen, liefelijke dalen en groene weides. In het geheel staan 12 mountainbike-routes tussen de 18 en 98 kilometer ter beschikking en wachten er op om door u ontdekt te worden. Vele zijn bewegwijzerd en een onderdeel van de Bike Arena Sauerland; een bovenregionaal wegennetwerk voor mountainbikers.

Ook diegene die liever sneller en avontuurlijker rijdt, krijgt in de Willinger Bike-wereld de smaak te pakken. Het Freeride-parcours is voor (bijna) iedereen een puur fietsgenot. Wie eerst eens de sprongen en de steile bochten wil uitproberen kan dat op het oefeningsparcours achter de indoor-ijsbaan doen.

Absoluut gevorderden en profs geeft het wereldbeker downhill-parcours alle voldoening. In 2005 werd op dit parcours de MTB –wereldbeker, samen met de four-cross en de cross-country, gehouden. Sindsdien komen elk jaar in juni de beste downhillers van de wereld bij het “Wheels of Speed” – Contest in het kader van het Bike Festival, bij elkaar om elkaar als de snelste mountainbiker bij de berg afwaartse run van de Ettelsberg te bevechten. Voor een gemakkelijk transport bergopwaarts zorgt sinds 2008 de zeer moderne Ettelsberg-gondellift.

Willingen is één keer per jaar ook nog het middelpunt van het bike-wereldje: met het grootste Duitse Bike-festival staat Willingen 3 dagen lang in het teken van de Biker. Hier is voor elk wat wils, op het Freeride-Contest, tijdens begeleide toeren, de marathon met vier verschillende parcoursen of in de reusachtige Expo-Area. Of “slechts” als toeschouwer bij de downhill-wedstrijd. Het SYMPATEX-Bike-Festival is een must voor iedere mountainbiker en laat de veelzijdige mogelijkheden van het mountainbiken zien.

Meer info op www.biken-willingen.de